Kedvezményes ár! Joacim Lund: Szőröstül-bőröstül - Azoknak, akik jót akarnak enni, és a világot is szeretnék megmenteni Nagyítás

Szőröstül-bőröstül - Azoknak, akik jót akarnak enni, és a világot is szeretnék megmenteni


Typotex Elektronikus Kiadó Kft.

ISBN: 9789632799438

Állapot: Új

Joacim Lund riportkönyvében arra keresi a választ, hogyan tudnánk kitörni az élelmiszer-üzletláncok olcsó, ezért rossz minőségű és szűk választékú áruinak fogságából. Hogyan változtassunk az utóbbi évtizedekben teljesen megváltozott étkezési szokásainkon, hogy visszatérhessünk a tudatos táplálkozáshoz, egészséges főzéshez. Vajon akkor is megennénk az...

Bővebb leírás

Várható szállítás: 2-4 munkanap

2 625 Ft‎

-25% kedvezmény

3 500 Ft‎

Az akció 2024. február 29-ig tart.

Szállítási költségek:

Banki átutalással vagy bankkártyával fizetve:

  • MPL Futár házhozszállítás: 1790 Ft
  • MPL Postapontra szállítás: 1690 Ft

Utánvéttel fizetve:

  • MPL Futár házhozszállítás: 2090 Ft
  • MPL Postapontra szállítás: 1990 Ft

Minden 30 000 Ft-ot meghaladó rendelés esetén a szállítás ingyenes!

Székesfehérvári személyes átvétel esetén nincs szállítási költség.

Hozzáad a kívánságlistához

Kiadvány adatlapja

KiadóTypotex Elektronikus Kiadó
Kiadás ideje2017
Oldalszám272
Súly (g)282
BorítóRagasztókötött
Nyelvmagyar
FordítóVaskó Ildikó

Részletes leírás

Joacim Lund riportkönyvében arra keresi a választ, hogyan tudnánk kitörni az élelmiszer-üzletláncok olcsó, ezért rossz minőségű és szűk választékú áruinak fogságából. Hogyan változtassunk az utóbbi évtizedekben teljesen megváltozott étkezési szokásainkon, hogy visszatérhessünk a tudatos táplálkozáshoz, egészséges főzéshez. Vajon akkor is megennénk az előre feldolgozott készételeket, ha tudnánk, miből és hogyan készülnek? A legnagyobb gond, hogy a döntésre esélyünk sincs, ami a kereskedelmi hálózatok felelősségét veti fel.

Lund meglátogatta a norvég Coop és Rema üzletláncok vezetőségét, akik hibáikat elismerve óvatos biotermék-kínálattal kísérleteznek, de ehhez tájékozott vásárlókra van szükség. Az élelmiszer-iparág hátterében kiterjedt környezeti és állatjóléti problémák húzódnak, húsalapú étkezésünk a takarmány nagyipari termelése miatt tönkreteszi a Földet, a brazil esőerdők négyötödét így tarolták le. Ellenpéldákat keresve koppenhágai és londoni díjnyertes éttermekben járunk, melyek azzal lettek világelsők, hogy helyi nyersanyagokból dolgoznak vagy az alapanyag teljes feldolgozására törekednek a virágbefőttől az elropogtatható szalonkafejig.

Megismerkedünk a "mindenevők dilemmájával" (mit válasszunk, hogy életben maradjunk?), "a nagy hármassal" (a só, a cukor és a zsír háttérhatalmával), a nose to tail cookinggal (szőröstől-bőröstől), a berlini Húsatlasszal, a barbecue texasi fővárosával, a lelkiismeretüket altató "új jólétisekkel", "a boldog hús mítoszával" és az amerikanizált rohanó étrend sokkoló számadataival.

Vélemények

Jelenleg nincsenek olvasói vélemények

Olvasta már? Írja meg véleményét!

Joacim Lund: Szőröstül-bőröstül - Azoknak, akik jót akarnak enni, és a világot is szeretnék megmenteni

Joacim Lund: Szőröstül-bőröstül - Azoknak, akik jót akarnak enni, és a világot is szeretnék megmenteni

Joacim Lund riportkönyvében arra keresi a választ, hogyan tudnánk kitörni az élelmiszer-üzletláncok olcsó, ezért rossz minőségű és szűk választékú áruinak fogságából. Hogyan változtassunk az utóbbi évtizedekben teljesen megváltozott étkezési szokásainkon, hogy visszatérhessünk a tudatos táplálkozáshoz, egészséges főzéshez. Vajon akkor is megennénk az...