Nincs termék
Az árak az Áfát tartalmazzák
Katalógus
Betöltés...
Évezredek óta a méhek csodálatos ajándéka a méz. Sokan önmagában vagy teát ízesítve fogyasztják, ám csak kevesen tudják, hogy a folyékony arany főszereplője lehet a főzésnek-sütésnek is, hiszen például remekül karamellizálódik, sűríti, selymessé varázsolja a mártásokat. Összetett ízvilága miatt a salátáknak, előételeknek alappillére, de még...
"Lehetetlen ezt a könyvet úgy olvasni, hogy ne akarjunk azonnal a konyhába szaladni." Nigella Lawson A Kovásziskola nagy sikerű első részéből már tudjuk, hogyan lesz a kenyér egészségesebb és könnyebben emészthető a kovásznak köszönhetően. Ebben a második részben Vanessa Kimbell édes recepteken keresztül mutatja be azt a szemléletet és tudást,...
Eddig öt szakácskönyvet írtam, és a visszajelzések alapján mindegyiket szeretitek, de a MEGÚSZÓS KAJÁK az első pillanattól kezdve a lista élére került. Én eleve úgy terveztem, hogy ez egy többkötetes sorozat lesz, hiszen az elv, miszerint nem kell feltétlen megőszülni a konyhában ahhoz, hogy frankó kaja készüljön, örök érvényű. Ki merem jelenteni,...
"Örüljetek!" - időnként így fejezi be főzős-evős történeteit és receptjeit Dragomán György. Évek óta olvassuk ezeket a személyes beszámolókat, és aztán indulunk a konyhába, hogy mi is kipróbáljuk a recepteket, és vidáman megvendégeljük szeretteinket. Dragomán szenvedélyes író és szakács, az otthoni kenyérsütés és a nagy családi főzések propagátora,...
A könyvben a kemencés ételek legjavát találja. Tartalmas finom leveseket, egytálételeket, amelyek előkészítése nem igényel hosszas munkát, csak pakolja össze a hozzávalókat egy agyagedénybe vagy vaslábasba, és a továbbiakban már csak ki kell várni, hogy a kemence elvégezze a munkát. Pár perc alatt a lepény vagy lángos is megsüthető benne.
Ez az egyedülálló vegetáriánus és többségében vegán receptgyűjtemény bizonyítja, hogy hazai alapanyagokból is könnyű színes és változatos fogásokat készíteni. A diós céklakrém, a kéksajtos cukkini, a currys sárgarépakrém mellől elmaradhatatlan - nagyrészt gluténmentes - snackek is ideálisak a különféle diétát tartók számára is. A recepteken kívül...
Ez a könyv neked szól, ha szeretnél házi tésztás ételeket készíteni, de akkor is, ha bolti tésztában utazol. Itt mindent megtalálsz az alapoktól az összetettebb tésztaételekig. A Nagy Tésztakönyvben évszakonként mutatjuk be a kedvenc receptjeinket. Válogathatsz a könnyű tavaszi finomságokból, de a brutális téli lakomákból sem lesz hiány. Egy valamit...
Oh lá lá! Együnk úgy, ahogy az ínyencek - a gasztronómia szülőhazájában Párizs a szerelem városa. És mivel a szívhez közismerten a gyomron keresztül vezet az út, a francia konyha szerelmesei mindent megtalálnak ebben a csodálatos gasztrokalauzban, ami szem-szájnak ingere. A Franciaország különböző vidékeiről származó 100 recept között a...
Harmath Eszter fotós és anyuka. Egy négyéves és egy egyéves gyerekkel maradt otthon a tavaszi karantén idején. És főzött mindenfélét, aztán elkezdte megosztani a recepteket, fotózott, bevásárlólistát írt... Csodába illő gyorsasággal szaporodtak a követői: a KarantÉNkonyhám valódi sikertörténet. Hogy mi a titka? Azt mutatja meg, hogy napi...
Káposzta, só, víz... és idő. Csupán ennyi kell ahhoz, hogy elkészítsük az egyik legegészségesebb élelmiszert, a savanyú káposztát. A fermentálás, az élelmiszerek tartósításának hagyományos módszere, nem csupán meghosszabbítja a hozzávalók élettartamát, és fokozza a bennük lévő természetes ízeket, hanem megvan az a jelentős előnye is, hogy egyben...
A bisztró szó hallatán szerintem mindenkinek más jut az eszébe... Lesz, akinek egy hangulatos, kockás abroszos étterem ugrik be először, másoknak az ízgazdag házias ételek, melyek bőséges adagokban kerülnek fel a tányérokra. Az én bisztrómban sincs ez másképp! Gyorsan elkészíthető, finom ételeket kínálok ebben a kötetben. Jól ismert klasszikusokat...
Gáspár Bea előző könyvéből megtudhattuk, hogyan lett az egyszerű vidéki roma lányból országosan ismert, közszeretetnek örvendő Bea asszony, akitől receptjein keresztül elleshetjük életszeretetét, azt, hogy hogyan lehet az asztal örömeivel a családot összetartani, a gyerekeket és Győzikét jó útra terelgetni. Új könyvében is hasonló lendülettel...
Jamie Oliver az elmúlt 20 év alatt "tévés szakácsból" a gasztronómia megkerülhetetlen alakjává vált. Népszerűsége A pucér szakács (2002) magyar megjelenése óta itthon is töretlen, "éves rutinná" vált, hogy majd minden ősszel megjelenik egy új Jamie-könyv, hogy a lelkes olvasók újabb és újabb Jamie-fortélyokkal ismerkedhessenek meg. A 16 könyv közül...
Az élelmi rost jó! Hogy miért? Választ kapunk rá ebben a hiánypótló könyvben. Bizonyított, hogy az élelmi rostokban gazdag étrend segíthet az egészségmegőrzésben és számos betegség megelőzésében, mégis kevesen tudják, hogyan valósítható meg a mindennapokban. A téma iránt elkötelezett dietetikus szerzők, Soltész Erzsébet és Gajda Zoltán a rostban...
SALY NOÉMI Hatszáz tojás, egy se görbe Molnár Julia szakátskönyve 1854 Gasztronómiánk történetének sötét foltja éppen az az időszak, amikor az úgynevezett "magyar konyha" kialakult. A 19. század első kétharmadában kinyomtatott szakácskönyvek németből fordított, lopott holmik. Ezért érdemes előkotorni a múzeumi kézirattárak, családi...
Ez a könyv a 6 évvel ezelőtt megjelent Konyhatündérország című könyv folytatása. Azóta sok új recept és egy lánygyermekem született. A könyv leginkább ezeket az örömteli közös anya-lánya sütögetéseket és 40 jól bevált receptet mutat be sok fotóval illusztrálva.
A nagy sikerű GastroHobbi-szakácskönyv szerzői közkívánatra új kötettel jelentkeznek. A korábbi könyvhöz hasonlóan ezúttal is a közösségi főzőcsatornájuk legkedveltebb receptjeit válogatták egy csokorba. Céljuk, hogy könnyen beszerezhető alapanyagokból, mindenki számára egyszerűen és gyorsan elkészíthető, egészséges és finom ételeket osszanak meg a...
Ki gondolta volna, hogy a bolygó védelme a konyhában kezdődik, fakanállal a kezünkben? Pokorny Lia igen. A színésznő évek óta nagyon tudatosan táplálkozik, és ennek következtében rengeteg tudatosan főző, hasonlóan gondolkozó, hazai barátot ismert meg. Rendszeresen kiáll a természetvédelem mellett, következetesen, érzékenyen, a rá jellemző finom...
Ezt a könyvet az esendő, erőfeszítéseikért viszont nagyon is becsülnivaló kétbalkezeseknek írtam. Ők azok, akiket a legnagyobb igyekezettel létrehozott alkotás után is csak így dicsérnek: ki gondolta volna...?! Jó, ha nem teszik hozzá: tényleg te csináltad? Bezzeg az ezermesternek, aranykezűnek elkönyvelt embertársaink sikertelensége azt juttatja a...
Legyen szó akár szaftos húsokról, akár leveles tésztákról, a légkeveréses sütő révén gyorsabban és ízletesebben készíthetjük el ételeinket. Ám fortélyainak kitanulása és a hagyományos sütőkhöz készült receptek átalakítása nem egyszerű. A nagy légkeveréses sütő szakácskönyv révén mindent megtudhatunk ennek a speciális technikának a mesterfogásairól....