Nincs termék
Az árak az Áfát tartalmazzák
Katalógus
Betöltés...
Különleges kiadvány a Verses Könyv, amely 70 év homályából lép elő...
Beszélgess az utadba kerülő lényekkel, figyelj nagyon, gondolkodj,...
Ebben a mesében Pitypang különleges kutyusokkal találkozik: a...
"Kezdetben volt az Ige, és az Ige megjelent az övéinek, és közöttük...
Beszélhetünk-e protestáns politikai gondolkodásról? Van-e koherens...
Andrássy Gyula száműzött, halálra ítélt, emigrációba kényszerült...
"Csaknem 25 éve foglalkozom hírekkel. 2022. február 24-én én vezettem a...
Könyvünkben olvasmányos, közérthető formában követjük nyomon azokat a...
A puránák a Védák kiegészítő...
A bor végigkíséri az emberi életet. Ez nemcsak ránk nézve igaz, hanem minden ősi civilizációra, kultúrára nézve is. A szerző végigvezeti olvasóit a szőlőművelés kezdeteitől, a bor készítéséig, vallási...
A borkészítés és borfogyasztás mindazoknál a népeknél, amelyeknél a természeti viszonyok megengedték a szőlőtermesztést, az őstörténettől napjainkig nagy szerepet játszott az emberek életében. A bor a...
Fröccskönyv! Milyen gyönyörű szó! Szinte csókra csücsöríti a szájat, mikor kimondjuk. Gügyögő gyermekké, szerelmes kölyökké kedélyesít, mint szóda a bort, ha ajkunkra vesszük. És minden betűje örömben...
Tokaji vagy pontosabban a Tokaj-hegyaljai borvidék a világ első zárt borvidéke, mely 1737 óta van nyilvántartva. Magyarország északkeleti területén, a Zempléni-hegység déli, délkeleti lábainál helyezk...
A Winelovers márkanév mára egyet jelent a hazai borászok és boraik, valamint a minőségi borfogyasztók iránti elkötelezettséggel. A Winelovers 100 kiadványt az a szándék hívta életre, hogy hozzájárulju...
Hazánkban újra reneszánszát éli a szőlészet, borászat mestersége, legyen az gazdaság, egyéni műkedvelő borászkodás, de szinte rendszeresek a borkóstolók, bormustrák, a nagy országos rendezvények, amik...
A MAGYAR BORÁSZAT szakirodalma az 1920-30-as években igen örvendetes fellendülést mutatott. A legutóbbi időkben azonban nem rendelkezett olyan szakkönyvvel, amely a borral bármilyen vonatkozásban fogl...
"Az elmúlt évszázadok közép-európai határátrajzolásait követően több olyan terület is kialakult, amely kulturális, gazdasági sokszínűségében a mai napig őrzi a hajdani Monarchia emlékét. Az egyik ilye...
Szilárd Gyula (1869-1925) - tanár, tankönyvíró szakíró A szerző elismert borászati szakember és szakíró volt, számtalan írása, könyve jelent meg a huszadik század elején. Borászati könyvei ma is fonto...
"Más területeken azonban még kacifántosabb módon próbáltak egy kis bódulatot elérni. Az ayahuasca, amelyet az Amazonas mentén fogyasztottak, és az ottani kúszónövényből főzték, amelyet szőlőnek is csú...
Egy könyvben minden izgalom Tokaj körül Jön a TokajGuide régen várt friss kiadása! A TokajGuide ötödik kiadása, az év egyik legjobban várt boros kiadványa. A jelentősen bővített friss kötetben a 170 l...
Ez a könyv a Balatonról szól, arról, amit az adni tud: élményt és nyugalmat, a természeti szépség és a kultúra harmóniáját. Egy jó úszás vagy kiadós séta után a gyomrunk figyelmeztet arra, hogy mint m...
A natúr bor élő bor - ahogyan a természet megalkotta. Nem más, mint a mindenki által ismert szőlőlé, amely szinte emberi beavatkozás nélkül erjed borrá. A legfinomabb, legautentikusabb és legegészsége...
A kis pincészetek jelentős részben személyesen ismerik azokat az embereket, akiknek a boraikat készítik. A mi fogyasztóink száma egymillió is lehet, a vakvilágba küldözgetjük a borospalackjainkat és m...
Könyv készült egy Könyvről. Bármikor fellapozható nyomdaillatú kötet a kőszegiek múzeumi üvegbúra alatt őrzött, évszázadok ódon illatát lehelő Könyvéről. Ez a hiánypótló munka mindenkit közel enged a ...
A szőlőműveléssel és a borászattal kapcsolatos ismeretek fontos szerepet játszanak még napjainkban is, mert a huszonegyedik század embere számára is fontos tényező, hogy minőségi szőlőből jó bort fogy...
Fuchs Elemér és Dr. Szathmáry Arisztid kiváló szakmunkában mutatják be egyrészt a borászati ismeretek tárházát, másrészt az egyéb alkohol tartalmú italok, mint pl. a sör és egyéb szeszesitalok előállí...
A jó pincegazdának ismernie kell a bort, annak tulajdonságait s mindazokat a körülményeket, amelyek a bor egészséges és hibátlan fejlődésére kedvező vagy nem kedvező befolyással vannak, mert csak így ...
Hazai pálinkáink a "HUNGARIKUMOK" sorába tartoznak. Ahogyan azt Petz Károly kis könyvében megírta: ahhoz, hogy jó pálinkánk legyen, jó alapanyagra van szükségünk, de ezen kívül minden másra is oda kel...
Gyürky Antal, (Felsőszelény, 1817. március 12. - Dorog, 1890. július 31.) magyar borász, mezőgazdász, királyi kataszteri felügyelő, lapszerkesztő, borászati és közgazdasági szakíró. A "Borászati-szótá...