Nincs termék
Az árak az Áfát tartalmazzák
Katalógus
Betöltés...
John E. Douglas huszonöt évig dolgozott az Egyesült Államok Szövetségi...
Eva soha nem akart igazán anya lenni, és semmiképpen nem egy olyan...
"Ha három macska három perc alatt három egeret tud megfogni, hány macska...
A honfoglaló magyarság szellemi kultúrájáról vajmi keveset tudunk,...
Üdvözlünk a Százholdas Pagonyban! Vegyél részt Micimackó születésnapi...
Mit gondolsz, vajon a fák is alszanak éjszaka? Hallottál már az erdő...
"A Batthyány mécsesnél (...) HODOSÁN RÓZA (DEMSZKY GÁBOR élettársa)...
Bori életében megváltozik néhány dolog: Anya újra dolgozni kezd. De Bori...
A kis pincészetek jelentős részben személyesen ismerik azokat az embereket, akiknek a boraikat készítik. A mi fogyasztóink száma egymillió is lehet, a vakvilágba küldözgetjük a borospalackjainkat és m...
Könyv készült egy Könyvről. Bármikor fellapozható nyomdaillatú kötet a kőszegiek múzeumi üvegbúra alatt őrzött, évszázadok ódon illatát lehelő Könyvéről. Ez a hiánypótló munka mindenkit közel enged a ...
A szőlőműveléssel és a borászattal kapcsolatos ismeretek fontos szerepet játszanak még napjainkban is, mert a huszonegyedik század embere számára is fontos tényező, hogy minőségi szőlőből jó bort fogy...
Fuchs Elemér és Dr. Szathmáry Arisztid kiváló szakmunkában mutatják be egyrészt a borászati ismeretek tárházát, másrészt az egyéb alkohol tartalmú italok, mint pl. a sör és egyéb szeszesitalok előállí...
A jó pincegazdának ismernie kell a bort, annak tulajdonságait s mindazokat a körülményeket, amelyek a bor egészséges és hibátlan fejlődésére kedvező vagy nem kedvező befolyással vannak, mert csak így ...
A Winelovers márkanév mára egyet jelent a hazai borászok és boraik, valamint a minőségi borfogyasztók iránti elkötelezettséggel. A Winelovers 100 kiadványt az a szándék hívta életre, hogy hozzájárulju...
Hazai pálinkáink a "HUNGARIKUMOK" sorába tartoznak. Ahogyan azt Petz Károly kis könyvében megírta: ahhoz, hogy jó pálinkánk legyen, jó alapanyagra van szükségünk, de ezen kívül minden másra is oda kel...
Gyürky Antal, (Felsőszelény, 1817. március 12. - Dorog, 1890. július 31.) magyar borász, mezőgazdász, királyi kataszteri felügyelő, lapszerkesztő, borászati és közgazdasági szakíró. A "Borászati-szótá...
Gederéczi Gombocz Zoltán (Sopron, 1877. június 18. - Budapest, 1935. május 1.) magyar nyelvtudós, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia tagja. Az ELTE Bölcsészettudományi Kar egykori dékánja. N...
A szőlőtő egyike a legrégibb műveleti növényeknek. - A legrégibb könyvben, a bibliában, már Noéról mondatik, miszerint a vízözön után az Ararat hegyén "ismét földműveléssel foglalkozott és szőlőt ülte...
A listát négy szempont alapján szűkítettük le: minőség, érték, elérhetőség és egy X -faktor, amit izgalomnak nevezünk. A kiadvány gyönyőrű fotókat, angol és magyar nyelvű leírásokat tartalmaz a legjob...
A nyári nap érlelte zamatos, frissen szedett gyümölcs nemcsak nyersen fogyasztható, de kiváló bor, likőr, bólé, sőt martini készíthető belőle. A gyümölcsből készült alkoholos italok ma hazánkban még m...
Kiadványunk a borról szól, a borról, ami a 21. század kultúrájának fontos része. Minden ismeretet tartalmaz, melyet ezzel kapcsolatban tudni érdemes, és segít eligazodni a borral kapcsolatos valamenny...
Magyarország legkisebb borvidékéről, a három vulkánhegy alkotta Somlói-borvidékről, múltjáról, hagyományairól, jelenéről és jövőbeni lehetőségeiről szól a Borozgató Magyarok 4. kötete. -,,Számomra ez ...
A winefolly.com blog szakértő szerzői rengeteg új információval bővítették a hat évvel ezelőtt megjelent alapművet. Az átfogó borkalauz több mint 100 szőlőfajta bemutatásával, 35 borvidék részletes té...
A könyv egy Magyarországon - sőt világszerte - jól ismert és közkedvelt gasztronómiai termék, a szódavíz és a tőle elválaszthatatlan fröccs történetét kíséri nyomon a 19. század első harmadától napjai...
"A bikavér az Egri borvidék legrégebbi és legismertebb márkája, legalább százötven éves múlttal büszkélkedhet, története mégis feldolgozatlan. Mikor készülhetett az első bikavér, és milyen fajták háza...
Ha el tudnánk mondani egyetlen mondatban, ki is és milyen is a magyar borsznob, nem készült volna róla könyv, egy 21. századi Így isztok ti! Feltesszük persze a legfőbb kérdést is, miszerint csak borsznobként élvezhetjük-e a borokat és a borkedvelők társaságát, bizalmát; van-e középút a borakadémikusok mennyországa és a VBK pokla között? Mivel...
A szerző 30 éve gyűjti saját tapasztalatait étel- és borpárosítások terén. Az alapokat tárja az olvasók elé, útmutatót adva azoknak, akik igényes de kissé bizonytalan fogyasztók. Szik Mátyás örökös sommelier bajnok előszava, Győrffy Zoltán utóhangja, Tallián Hedvig és Jásdi István fülszövege egészíti ki a kötetet.
A bor világatlaszának első kiadása 1971-ben igazi mérföldkőnek számított a könyvkiadásban. Elsőként kapcsolta össze az igényes térképek vizuális kifejezőerejét és precizitását a borral és annak örömeivel. Kiváló, szemléletes útmutatót adott az ismerős és ismeretlen nevekhez a címkéken, a dűlők, a települések és a tájak közötti kapcsolatok...