Kedvezményes ár! Tom Nealon: Forradalmak az ebédlőasztalon - A konyha titkos történelme Nagyítás

Forradalmak az ebédlőasztalon - A konyha titkos történelme


Cser Könyvkiadó

ISBN: 9789632785387

Állapot: Új

A konyha történelmének gazdagon illusztrált könyve mitikus eredettörténetekből, bizarr receptekből, és sok egyéb hozzávalóból! Az éhség és az ízlés kéz a kézben járva formálta a civilizáció fejlődését. Mindegy, hogy háború vagy pestisjárvány dúlt-e épp, esetleg forradalmak vagy népvándorlások borzolták a kedélyeket, enni mindig kellett. A legtöbb...

Bővebb leírás

Várható szállítás: 2-4 munkanap

3 746 Ft‎

-25% kedvezmény

4 995 Ft‎

Szállítási költségek:

Banki átutalással vagy bankkártyával fizetve:

  • GLS Futár házhozszállítás: 990 Ft
  • GLS Csomagpontra szállítás: 890 Ft

Utánvéttel fizetve:

  • GLS Futár házhozszállítás: 1290 Ft
  • GLS Csomagpontra szállítás: 1190 Ft

Minden 15 000 Ft-ot meghaladó rendelés esetén a szállítás ingyenes!

Székesfehérvári személyes átvétel esetén nincs szállítási költség.

Hozzáad a kívánságlistához

Kiadvány adatlapja

KiadóCser Könyvkiadó
Kiadás ideje2018
Oldalszám216
Súly (g)1036
BorítóKeménytáblás
Nyelvmagyar
FordítóBeke Ádám

Részletes leírás

A konyha történelmének gazdagon illusztrált könyve mitikus eredettörténetekből, bizarr receptekből, és sok egyéb hozzávalóból!
Az éhség és az ízlés kéz a kézben járva formálta a civilizáció fejlődését. Mindegy, hogy háború vagy pestisjárvány dúlt-e épp, esetleg forradalmak vagy népvándorlások borzolták a kedélyeket, enni mindig kellett. A legtöbb esetben a történelem alakulása azon múlt, hogy a népnek volt-e mit ennie, avagy éhínség gyötörte őket.
A Forradalmak az ebédlőasztalon - A konyha titkos történelme című könyv a történelmi tények
és legendák határán egyensúlyozva lebbenti fel a fátylat több pikáns rejtélyről.
A British Library gyűjteményéből válogatott, lenyűgöző képekkel illusztrált könyv sokoldalúan igyekszik bemutatni a mindennapi fogások és konyhai eljárások mögött rejtőző, lélegzetelállító történeteket. Mi a kapcsolat a francia forradalom és a terített asztal között? Mi köze a puding sűrűségének a gyarmatosításhoz? Hogy jön a limonádé a bubópestishez? Milyen különös kapcsolata van a pontynak a keresztes háborúval? Hogyan találkozott Byron a barnamártással? Hogy használták fel a csilit a kannibál konyhaművészetben? A szerző ilyen, és ehhez hasonló, érdekes és szórakoztató témákat boncolgat hiánypótló művében.

A tartalomból:
A ponty és a keresztes háború
Limonádé pestis idején
Elfogyott a levespor
Muti, kit eszel?
Forradalom az ebédlőasztalon
Jó, hogy szósz!
Móka kakaózni
Én úgy mondom, hogy omlós
Ez nem piskóta
Az étel sűrűje

Vélemények

Jelenleg nincsenek olvasói vélemények

Olvasta már? Írja meg véleményét!

Tom Nealon: Forradalmak az ebédlőasztalon - A konyha titkos történelme

Tom Nealon: Forradalmak az ebédlőasztalon - A konyha titkos történelme

A konyha történelmének gazdagon illusztrált könyve mitikus eredettörténetekből, bizarr receptekből, és sok egyéb hozzávalóból! Az éhség és az ízlés kéz a kézben járva formálta a civilizáció fejlődését. Mindegy, hogy háború vagy pestisjárvány dúlt-e épp, esetleg forradalmak vagy népvándorlások borzolták a kedélyeket, enni mindig kellett. A legtöbb...