Nincs termék
Az árak az Áfát tartalmazzák
Cser Könyvkiadó és Ker. Kft.
ISBN: 9789632785233
Állapot: Új
A könyv sok fotóval, rajzzal és részletes leírással mutatja be, hogyan építhetünk saját kezűleg kemencét vályogból, téglából, fából és szalmából - azaz bárhol beszerezhető és nem túl drága anyagokból. A kötetből megismerhetjük más országok hagyományos kemencéit és a recepteken keresztül a bennük készülő finomságokat is a kenyértől a húsételekig....
Várható szállítás: 2-4 munkanap
Figyelmeztetés: Utolsó darabok az áruházban!
Elérhetőség dátuma:
Reiner Dittrich - Jana Spitzer: Kemencék kint és bent
A könyv sok fotóval, rajzzal és részletes leírással mutatja be, hogyan építhetünk saját kezűleg kemencét vályogból, téglából, fából és szalmából - azaz bárhol beszerezhető és nem túl drága anyagokból. A kötetből megismerhetjük más országok hagyományos kemencéit és a recepteken keresztül a bennük készülő finomságokat is a kenyértől a húsételekig....
Címzett :
* Szükséges mezők
vagy Mégsem
Kiadó | Cser Könyvkiadó és Ker. Kft. |
Kiadás ideje | 2017 |
Oldalszám | 104 |
Súly (g) | 296 |
Borító | Puhatáblás |
Nyelv | magyar |
Fordító | Dr. Szüle Dénes |
Saját készítésű modellek, bevált receptek
A könyv sok fotóval, rajzzal és részletes leírással mutatja be, hogyan építhetünk saját kezűleg kemencét vályogból, téglából, fából és szalmából - azaz bárhol beszerezhető és nem túl drága anyagokból.
A kötetből megismerhetjük más országok hagyományos kemencéit és a recepteken keresztül a bennük készülő finomságokat is a kenyértől a húsételekig.
A tartalomból
A házi kemence működési elve
Az építőanyagok
Egy kis fizika
A vályog
A tégla
A samott
A vályoghabarcs
A kemenceépítés lépései
Tervezési alapismeretek
Előírások
A felállítás helye
A sütőtér alapterülete
A sütőtér magassága
Kemenceformák
Körbefalazás
Hőszigetelés
A kemence ajtaja
A füstgáz szabályozása a "katlannal"
A kémény
Az alap
Lábazat, alépítmény
Nyílások, áthidalások, boltozatok
Teherviselő alaplemezek
Előregyártott kemencék, építőkészletek
A kemence üzemeltetése
Az első felfűtés
A helyes fűtés
A tüzelőanyag
Sütési tapasztalatok
Teendők a sütés után
Fontos eszközök
Agyagkemencék
Kültéri kemencék
Teraszon felállított kemencék
Beltéri fatüzelésű kemencék
Amit a kenyérről tudni kell
Történelmi áttekintés
Kenyerek a nagyvilágból
Kis kenyértan
Régiből újat
Receptek friss kenyérhez
Húsos és zöldséges ételek receptjei
Jelenleg nincsenek olvasói vélemények