Kedvezményes ár! Reiner Dittrich - Jana Spitzer: Kemencék kint és bent Nagyítás

Kemencék kint és bent


Cser Könyvkiadó

ISBN: 9789632785233

Állapot: Új

A könyv sok fotóval, rajzzal és részletes leírással mutatja be, hogyan építhetünk saját kezűleg kemencét vályogból, téglából, fából és szalmából - azaz bárhol beszerezhető és nem túl drága anyagokból. A kötetből megismerhetjük más országok hagyományos kemencéit és a recepteken keresztül a bennük készülő finomságokat is a kenyértől a húsételekig....

Bővebb leírás

Várható szállítás: 2-4 munkanap

Megvásárlás esetén ezért a termékért kap 22 hűségpontot. A kosara összesen 22 hűségpontot fog tartalmazni, amit kuponra válthat be a következő értékben: 44 Ft‎.


2 246 Ft‎

-25% kedvezmény

2 995 Ft‎

Szállítási költségek:

Banki átutalással vagy bankkártyával fizetve:

  • GLS Futár házhozszállítás: 950 Ft
  • GLS Csomagpontra szállítás: 800 Ft

Utánvéttel fizetve:

  • GLS Futár házhozszállítás: 1250 Ft
  • GLS Csomagpontra szállítás: 1100 Ft

Minden 11 990 Ft-ot meghaladó rendelés esetén a szállítás ingyenes!

Székesfehérvári személyes átvétel esetén nincs szállítási költség.

Hozzáad a kívánságlistához

Kiadvány adatlapja

KiadóCser Könyvkiadó
Kiadás ideje2017
Oldalszám104
Súly (g)296
BorítóPuhatáblás
Nyelvmagyar
FordítóDr. Szüle Dénes

Részletes leírás

Saját készítésű modellek, bevált receptek

A könyv sok fotóval, rajzzal és részletes leírással mutatja be, hogyan építhetünk saját kezűleg kemencét vályogból, téglából, fából és szalmából - azaz bárhol beszerezhető és nem túl drága anyagokból.
A kötetből megismerhetjük más országok hagyományos kemencéit és a recepteken keresztül a bennük készülő finomságokat is a kenyértől a húsételekig.

A tartalomból

A házi kemence működési elve

Az építőanyagok
Egy kis fizika
A vályog
A tégla
A samott
A vályoghabarcs

A kemenceépítés lépései
Tervezési alapismeretek
Előírások
A felállítás helye
A sütőtér alapterülete
A sütőtér magassága
Kemenceformák
Körbefalazás
Hőszigetelés
A kemence ajtaja
A füstgáz szabályozása a "katlannal"
A kémény
Az alap
Lábazat, alépítmény
Nyílások, áthidalások, boltozatok
Teherviselő alaplemezek
Előregyártott kemencék, építőkészletek

A kemence üzemeltetése
Az első felfűtés
A helyes fűtés
A tüzelőanyag
Sütési tapasztalatok
Teendők a sütés után
Fontos eszközök
Agyagkemencék
Kültéri kemencék
Teraszon felállított kemencék
Beltéri fatüzelésű kemencék

Amit a kenyérről tudni kell
Történelmi áttekintés
Kenyerek a nagyvilágból
Kis kenyértan
Régiből újat
Receptek friss kenyérhez
Húsos és zöldséges ételek receptjei

Vélemények

Jelenleg nincsenek olvasói vélemények

Olvasta már? Írja meg véleményét!

Reiner Dittrich - Jana Spitzer: Kemencék kint és bent

Reiner Dittrich - Jana Spitzer: Kemencék kint és bent

A könyv sok fotóval, rajzzal és részletes leírással mutatja be, hogyan építhetünk saját kezűleg kemencét vályogból, téglából, fából és szalmából - azaz bárhol beszerezhető és nem túl drága anyagokból. A kötetből megismerhetjük más országok hagyományos kemencéit és a recepteken keresztül a bennük készülő finomságokat is a kenyértől a húsételekig....